Боядисването, системното третиране на косата, използването на преса и маша увреждат структурата на косъма. А когато косата е изтощена, тя губи своя блясък, при допир се усеща твърда и суха, накъсва се и при боядисване не задържа достатъчно дълго нанесения пигмент.

През 1983 година запленени от хидратиращите и възстановяващи свойства на дивия хавайски джинджифил (awapuhi), Джон Пол Дежория и Пол Мичъл създават еко-ферма за производството на това уникално растение, която се захранва единствено със слънчева енергия. През есента Awapuhi умира, оставяйки на хората корени богати на липиди. Изследвайки задълбочено дивия хавайски джинджифил, John Paul Mitchell Systems разработват патентован метод за ръчно събиране и обработка, който позволява на ценните растителни съставки да се свържат с косъма, правейки косата косата по-мека и по-блестяща. От тогава до днес всяко едно Awapuhi, използвано в състава на продуктите на Paul Mitchell се произвежда в тази ферма и по тази технология.

През 2010 година, удовлетворена от ефекта на Awapuhi върху косата, компанията създава нова колекция първокласни продукти с високо съдържание на див хавайски джинджифил и уникалният кератинов комплекс, KeraTriplexTM. Кератиновият протеин се счита за гръбнака на косъма и като такъв той е един от най-важните елементи гарантиращи здрава и силна коса. KeraTriplexTM е комплекс от три протеина, които проникват дълбоко в кортекса (ядрото на косъма), възстановяват скъсаните пептидни връзки и подсилват външния му слой. Той се извлича от вълната на екологично отглеждани новозеландски овце и е почти идентичен с кератина, намиращ се в човешкия косъм. Серията Awapuhi Wild Ginger ефективно съживява боядисаната, суха, химически третирана или увредена коса.

Част от продуктите й са специално разработени, за да предоставят на клиентите професионална терапия, с възможно най-висока концентрация на KeraTriplexTM. Тя има силно възстановяващ ефект и още с първото третиране на косата ви:

  • НАМАЛЯВА НАКЪСВАНЕТО ДО 80%.
  • ПОДОБРАВЯ БЛЯСЪКА ДО 35%.
  • ПРЕДПАЗВА ЦВЕТА ДО 67%.

За това от създаването си до днес, въпреки пренаситения пазар от терапии съдържащи кератин, тя е една от най-ефективните в грижата и възстановяването на изтощената коса. Терапията с Awapuhi Wild Ginger не може да се приложи в домашни условия и за това се предлага единствено във фризьорски салони. За да се запази ефектът й възможно най-дълго, за домашна грижа се препоръчва употребата на продукти от същата професионална серия.

Написано от studio A