Всички искаме да имаме перфектна прическа, но как да запазим стайлинга със сешоар по-дълго. В зависимост от времето, типа на косата (тънка, плътна, мазна или суха) и нейната дължина, професионално направеният стайлинг със сешоар издържа между 3 и 5 дни. За да се постигне тази трайност, трябва да се подберат подходящите продукти за типа коса и те да бъдат нанесени правилно, спрямо тяхната спецификация. Много често, въпреки че е добре изсушена и стилизирана, прическата не издържа такъв период от време. Ако и вие срещата подобни трудности, вижте 4 от най-често срещаните проблема за поддържане на нейната дълготрайност и доказаните за тях решения:

Проблем №1: Стайлингът ви е супер до първата нощ.
Решение: Връзвайте косата си в свободен кок по време на сън – Независимо дали са спокойни или бурни сънищата ни, в областта на скалпа и тила тялото ни отделя влага докато спим. За да предпазим създадената прическа по-дълго време, е добре да оформим косата във висок свободен кок или в ниска странична опашка, в зависимост от вида, който ни е създаден (за прав сешоар е подходяща ниска опашка, а за раздвижен, на букли или небрежен – висок свободен кок). По този начин ще предпазим формата на прическата си от неправилно смачкване и ще избегнем прекомерното омазняване по дължините.

Проблем №2: Превръщате ежедневния си душ в своеобразна сауна, след която никоя прическа не е в състояние да издържи.
Решение: Използвайте предпазна шапка за баня, за да избегнете овлажняването на косата.

Проблем №3: Корените ви не са прекалено омазнени, за да използвате сух шампоан, но обемът ви е изчезнал.
Решение: Нанесете сух лак, като STAY STRONG, с четка за тупиране (TEASING BRUSH) в областите, в които искате повече обем. – Сухият шампоан безспорно е най-добрият приятел на всяка дама с дълга коса, която държи на перфектен и издръжлив стайлинг, но не бързайте да го използвате на втория ден, освен ако не сте решили да измиете или сплетете косата си на следващия. Той има матираща текстура, която освен че премахва излишното омазняване, предотвратява и блясъка по дължините. В случай че ставайки от сън установите, че обемът в корените е изчезнал, напръскайте със сух лак четката си за тупиране и внимателно разрешете корените.

Проблем №4: Колкото и да предпазвате косата си от влагата, стайлингът ви изглежда повяхнал, тъжен и без блясък. – В зависимост от плътността и дължината на косата ви, на третия или четвъртия ден стайлинга ви е изгубил малко или повече от своя обем и от блясъка по дължините.
Решение: В този момент сухият шампоан (DRY WASH) и спрея за блясък от серията Awapuhi Wild Ginger се превръщат във вашите верни съмишленици – За  да избегнете бели следи в областите, в които използвате сух шампоан, разклатете флакона преди употреба и впръсквайте консистенцията от разстояние 15-20 см. След това разрешете косата с широк гребен, тип DETANGLER COMB, и нанесете спрея за блясък по дължините. В случай че предишната нощ сте се разделили освен с обема и с част от формата на прическата оформете дължините с кръгла маша с по-голям диаметър или преса за коса, преди да й дадете допълнителен блясък.

На 5 или 6 ден, независимо от грижите, които полагате, за да задържите стайлинга, косата трябва да бъде измита и стилизирана наново. Ако вие не желаете да се занимавате с тази част у дома, доверете се на салоните работещи с Paul Mitchell и постигнете мечтаните резултати.

Източник: paulmitchell.bg

Написано от studio A