Основна съставка в серията Tea Tree, както се подразбира от името е австралийското чаено дърво. ЗАЩО? Може да прочетете малко по-надолу:

Чаеното дърво (Melaleuca alternifolia) е растение, което принадлежи към сем. Миртови. От него се извлича маслото, известно с мощните си антибактериални, противогъбични, антивирусни и имуномодулиращи свойства. В Австралия, ползите му са известни още от преди хиляди години. През 1920 г., антисептичните свойства на чаеното дърво били официално потвърдени, благодарение на химик на име Пенфолд. Малко по-късно, растението започнало масово да се прилага от австралийските лекари. Постепенно, лечебните му качества станали известни в цял свят. Етеричното масло от чаено дърво притежава доказани антисептични свойства, което означава че то е в състояние да унищожи инфекциите, причинявани от бактерии. То може да елиминира или предотврати растежа на микробите, включително бактерии, гъбички, вируси и паразити. Ефектът на маслото от чаено дърво е много близък до този на химичните дезинфектанти, с тази разлика, че то е напълно естествено и натурално средство. Маслото от чаено дърво стимулира имунната система, активира мозъчната дейност, действа силно антисептично, противовирусно и инсектицидно.

През 1987 година, Джон Пол Деджория и Пол Мичъл решават да създадат линия, разработената на основата на масло от австралийско чаено дърво. Маслото се използва за заздравяване на скалпа, лечение на пърхот и стимулиране растежа на косата. Освежава скалпа и зарежда с енергия и аромат.

Написано от studio A